08/12/2020

Proces Mining – Virtuele bijeenkomst – Webinar

Process Mining – Eindelijk weet u hoe uw bedrijfsproces écht loopt.

Een bedrijfsresultaat wordt bepaald door het ontwerp van de bedrijfsprocessen en in hoeverre men zich hieraan houdt. Om ‘in control’ te zijn moet je dus allereerst het ‘gedrag’ van je bedrijfsprocessen begrijpen. Waarom is de order cycle time voor order A zoveel korter dan die van B? Waar zitten bottlenecks in mijn processen, waar zit rework en hoe zien die eruit? Wat kan ik doen om mijn cash conversion cycle te versnellen? En hoe zit het eigenlijk met de compliance?

Vele vragen waarop de antwoorden lang niet zo makkelijk te geven zijn. Want wat zijn de feiten? Velen van u zullen in sessie hebben gezeten om de processen in kaart te brengen. Groot stuk bruin papier aan de muur en processtappen erop. Na de nodige discussie en schuiven op het papier, hing daar het werkelijke proces. Althans, dat werd gedacht.

Na honderden verbeterprojecten met veel verschillende bedrijven door heel Europa kunnen wij u een ding verzekeren, daar hing niet het werkelijke proces aan de muur. Het was een ‘best guess’ en lang niet altijd zo’n hele goede. Geen feiten, high-level, geen transparantie en ook niet het procesgedrag, omdat het gedrag van de medewerkers niet werd meegenomen. Een slechte basis voor verbeteren en voor een ‘in control’ statement.

Gelukkig is er process mining, een data-gedreven analysetechniek die het werkelijke procesgedrag in beeld brengt. Het inzicht, het detail, het analysegemak is indrukwekkend. De techniek kan op verschillende manieren worden ingezet: puur als analysetool voor procesverbetering, voor interne/externe audits, of volledig geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering als onderdeel van operational excellence.

In dit webinar maken wij u bekend met deze analysetechniek, verkennen we toepassings-mogelijkheden, geven we een live demonstratie, geven wij u inzicht in het landschap van aanbieders en wat de ontwikkelingen zijn. We hebben het graag interactief en nodigen u van harte uit om vragen te stellen.

Het webinar duurt 1 uur en wordt gepresenteerd door Emmy Dudok en Henk de Jong van Axisto.

Emmy Dudok

Emmy is een business process scientist met een Master in Business Information Systems. Zij heeft een groot aantal process mining trajecten uitgevoerd binnen bedrijfstakken als de zorg, financiële en zakelijke dienstverlening, overheid, en energiebedrijven. Emmy heeft haar opdrachtgevers geholpen met diep procesinzicht, implementatie van proces- en prestatie-verbeteringen, en monitoring. Organisaties enthousiasmeren voor business process intelligence en empoweren dit zelf te kunnen implementeren is haar missie.

Henk de Jong

Henk is oprichter van Axisto en beschikt over meer dan 35 jaar internationale lijnmanagement en consulting ervaring in de discrete maakindustrie, procesindustrie en engineering. Hij is gewend aan omgevingen met constante verandering, hoge druk en een sterke verwevenheid van mens en techniek. Zijn ervaring en inzichten stellen hem in staat snel tot de kern van een probleem door te dringen en een grote, blijvende verbetering te realiseren. Henk betrekt mensen op een positieve wijze bij de verandering en weet daardoor een diep lokaal eigenaarschap te bewerkstelligen.

Recente berichten